12 آذر 1403 - 11:00

نشست وزرای خارجه اکو در ایران آغاز شد

نشست وزرای خارجه اکو در ایران آغاز شد
دبیر کل گروه «دی هشت» و دبیر کل‌ «ای. سی. دی» امروز دوشنبه برای شرکت در نشست اکو وارد مشهد شدند.
کد خبر : ۱۶۹۳۲۰

به گزارش ایبنا؛ احمد معصومی فر؛ رئیس نمایندگی وزارت امورخارجه در شمال شرق کشور درباره نشست وزرای خارجه اکو بیان کرد: «ایسیاکا عبدالغدیر امام» دبیر کل گروه دی هشت (هشت کشور اسلامی در حال توسعه) و «پورنچای دانویو اتانا» دبیر کل‌ای. سی. دی (مجمع گفت و گوی آسیایی) امروز دوشنبه برای شرکت در نشست اکو وارد مشهد شدند.

معصومی فر تاکید کرد: نشست کارشناسی اکو در بخش‌های مختلف مانند ترانزیت، حمل و نقل و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و البته تجارت بین سازمانی با حضور کارشناسان کشور‌های عضو در حال برگزاری است تا سند نهایی اجلاس با عنوان «بیانیه مشهد» تدوین و آماده شود.

وی ادامه داد: با توجه به حضور دبیران کل اکو، دی. هشت و‌ای. سی. دی و همچنین نماینده سیکا (کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا) موضوع همکاری بین اکو و دیگر پیمان‌های منطقه‌ای نیز در دستور کار این نشست قرار دارد.

رئیس نمایندگی وزارت امورخارجه در شمال شرق کشور همچنین از ورود معاون وزیر خارجه ترکیه به مشهد خبر داد و گفت: وزیر خارجه پاکستان نیز امروز برای حضور در نشست وزیران اکو وارد مشهد می‌شود.

 نشست کارشناسی بیست و هشتمین اجلاس وزیران امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) صبح امروز دوشنبه در مشهد آغاز شد.

بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) فردا سه شنبه سیزدهم آذر در مشهد برگزار می‌شود.

اکو یک سازمان منطقه‌ای دولتی محسوب می‌شود که کشور‌های ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۹۸۵ با هدف پیشبرد همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی میان کشور‌های عضو تاسیس کردند و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.

گروه دی هشت یا گروه هشت کشور مسلمان درحال توسعه که اندونزی، ایران، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، مالزی، مصر و نیجریه در آن عضویت دارند، از جمله پیمان‌های منطقه‌ای است که به منظور ایجاد روابط مستحکم اقتصادی بین کشور‌های در حال توسعه اسلامی و تقویت نفوذ این کشور‌ها در بازار‌های جهانی و برقراری گفت‌و‌گو با کشور‌های صنعتی تشکیل شده است.

گروه کشور‌های موسوم به دی هشت از تشکیلات جانبی سازمان کنفرانس اسلامی است.

مجمع گفت و گوی همکاری آسیا با ۳۳ عضو، فراگیرترین تشکل آسیایی است که در سال ۲۰۰۲ با هدف توسعه همکاری‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تاسیس شده است. این سازمان دارای ۲ بخش گفت‌و‌گو و همکاری است. بخش گفت‌و‌گو شامل برگزاری اجلاس سالیانه وزرای امور خارجه کشور‌های عضو بوده و هدف از آن ارتقای تعامل و مشارکت وزرا و مقامات رسمی کشور‌های عضو است. در بخش همکاری، ۲۰ زمینه همکاری در عرصه‌های اقتصادی، مالی، گردشگری، فنی، فرهنگی مورد تصویب قرار گرفته است و در هر بخش یکی از اعضا به عنوان مسوول تعیین شده است. جمهوری اسلامی ایران مسوولیت بخش همکاری فرهنگی را عهده دار است.

تشکیل کنفرانس تعامل و اعتماد سازی آسیا (سیکا) نخستین بار در پنجم اکتبر سال ۱۹۹۲ در زمان برگزاری چهل و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، توسط نور سلطان نظربایف رئیس‌جمهور وقت قزاقستان پیشنهاد شد. موضوع فعالیت کنفرانس منطقه‌ای سیکا، تعامل و اقدامات، راهکار‌ها و شیوه‌های دستیابی به اعتمادسازی در قاره آسیا عنوان شده است.

منبع: ایرنا

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر